Конференція «Дистанційна освіта - один з напрямів розвитку навчально-виховного процесу у контексті «Нової української школи»

/Files/images/0102/konferentsiya_direktora/1.jpg

13.02.2018 року у школі відбуласьконференція «Дистанційна освіта - один з напрямів розвитку навчально-виховного процесу у контексті «Нової української школи»

/Files/images/0102/konferentsiya_direktora/30.jpg

Метою конференції був аналіз стану розвитку дистанційної освіти в Україні, обмін думками щодо переваг і проблем дистанційного навчання; обговорення досвіду використання дистанційного навчання у навчальному процесі; аналіз наукових, педагогічних та психологічних аспектів розвитку дистанційного навчання.

У ході конференції розглянуті питання:

- Теоретичні та практичні аспекти дистанційного навчання;

- Дистанційний навчальний процес;

- Система контролю у дистанційному навчанні;

- Досвiдвпровадження системи дистанційного навчання.

/Files/images/0102/konferentsiya_direktora/3.jpg

Директор школи Мазур О.М. зазначила, що на підставі вивчення та узагальнення теорії даного питання, накопичено досвід роботи організації дистанційного навчання в школі через апробаційну діяльність, розроблено уроки з використанням результатів такої діяльності. Розробки постійно використовуються під час педагогічної діяльності та сприяють формуванню системи знань учнів, спонукають до генерування нових ідей та втіленню їх в життя. Накопичений матеріал допомагає зробити процес навчання більш цікавим і продуктивним. Дозволяє учням краще засвоювати матеріал.

/Files/images/0102/konferentsiya_direktora/5.jpg

/Files/images/0102/konferentsiya_direktora/10.jpg

/Files/images/0102/konferentsiya_direktora/17.jpg

/Files/images/0102/konferentsiya_direktora/12.jpg

Конференція проходила у вигляді майстер-класів і тренінгів. Учасники конференції Ісаєв В.О., Софієнко Г.В., Салманова О.Ю., Пінська І.О. охоче ділилися досвідом впровадження дистанційної освіти, відповідали на запитання колег, надавали рекомендацій для ухвали конференції щодо подальшого впровадження технологій сучасної освіти у практику роботи вчителів школи.

Дистанційне навчання у школі дає можливість вивести на новий рівень підготовку учнів, дозволяє забезпечити гнучкість і багатоваріантність у навчанні, сприяє більш повному розкриттю потенціалу дітей через фактично необмежену кількість дистанційних навчальних курсів.

Актуальність дистанційної освіти не викликає сумнівів, оскільки придбання нових знань і навичок, практично корисних в епоху інформаційного суспільства значно розширює можливості самореалізації особистості.

У схваленій конференцією резолюції окреслені перспективні завдання та конкретні заходи впровадження технологій дистанційного навчання, що сприятиме розвитку комунікативної складової у діяльності вчителя і учнів, вдосконаленню навичок інформаційної культури учнів.

Кiлькiсть переглядiв: 659