Повернутися до звичайного режиму

«Козацькі розваги» восьмикласників

/Files/images/0101/1.jpg

Більше ніж 500 років тому в українських степах за Дніпровськими порогами поселилися перші козаки. Близько трьох століть вони боронили Україну від турків, татар та інших ворогів. Відвага й хоробрість козаків були відомі в Європі. Багато славних синів українського народу навіки увійшли в історію. Це Дмитро Вишневецький, і Іван Богун, і Северин Наливайко, і Петро Конашевич - Сагайдачний, і звичайно ж, Богдан Хмельницький.

Відшуміла козаччина, стали історією її славні походи, славні бої. Але підростають достойні нащадки козаків. Це довели учні 8-х класів, які 5 березня стали учасниками «Історичних козацьких розваг».

Загони восьмикласників на чолі зі своїми отаманами творчо розкрили образ та спосіб життя козацтва у презентації візитки, підготували емблеми, одяглися у костюми, «озброїлись» шаблями та проявили дійсно козацький бойовий настрій.

/Files/images/0101/2.jpg

/Files/images/0101/3.jpg

/Files/images/0101/7.jpg

Складними були завдання «інтелектуальних розваг»: потрібно було показати знання історії козацької доби у різноманітних конкурсах - глосарій «Термінологічний», «Засіка хронології», «Видатні постаті». Тут особливу кмітливість виявив загін 8Б класу.

Задоволення отримали присутні від козацьких пісень і танців, представлених у «музичних розвагах». Всі загони залучили «групу підтримки» - дівчат, які прикрасили виступи. Цікавим був конкурс «Козацьке мистецтво».

/Files/images/0101/5.jpg

За підсумками змагань компетентне журі визначило переможців за номінаціями і, як завжди, у понеділок восьмикласники отримають грамоти під час загальношкільної лінійки. Нагородою за козацьке завзяття були також цукерки і чудові враження.

Кiлькiсть переглядiв: 541