Повернутися до звичайного режиму

Запобігти! Врятувати! Допомогти!

Під таким гаслом пройшов День цивільного захисту у школі. Розпочалися заходи Дня традиційно загальношкільною лінійкою, яку відкрила начальник цивільного захисту школи О.М. Мазур. Ольга Миколаївна зазначила, що від нас вимагається зваженість, вміння діяти у надзвичайних ситуаціях. Наша область перебуває в режим підвищеної готовності. А це означає, що можлива небезпека використання злочинцями зброї або загроза терористичних дій, тобто можливість виникнення надзвичайної ситуації достатньо серйозна. Нагадала про трагічні події у різних країнах, що відбуваються з причин природного або техногенного характеру, соціально – політичних виступів, терористичних актів, наголосила про необхідність знань, вмінь та навичок діяти в екстремальних обставинах, бо від цього залежить збереження нашого життя і здоров’я. Саме тому щорічно перевіряється здатність дорослих і дітей діяти відповідно до вимог безпеки життєдіяльності.

/Files/images/0104/mchs/DSCN8715.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8720.jpg/Files/images/0104/mchs/DSCN8724.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8725.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8728.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8730.jpg

Невипадково тренування та перевірка знань і вмінь з питань ЦЗ здійснюється напередодні річниці Чорнобильської катастрофи, яка потрясла весь світ масштабами загрози життю людства. Чорнобиль - національної трагедія України. В музично – літературній композиції ведучі й виступаючі зворушливо нагадали про страшну подію, яка сталася 26 квітня 1986 року. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять пожежних, що загинули в перші години аварії на Чорнобильської АЕС у боротьбі з вогнем. Надією на мирне щасливе життя стали випущені дітьми у синє небо кульки з паперовими журавликами – символом здійснення мрії про світ без насильства, війни і трагедій.

/Files/images/0104/mchs/DSCN8734.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8736.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8749.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8751.jpg

На тематичних уроках з цивільного захисту учні повторювали правила безпеки життєдіяльності, проводили тренування з використання засобів захисту, переглядали відео сюжети.

/Files/images/0104/mchs/DSCN8768.jpg

Тренування продовжувалися під час звучання сигналу «Увага всім!» у зв’язку з надзвичайною ситуацією у школі, викликаною умовною пожежею в кабінеті на першого поверсі. Під час евакуації всі учнівські колективи на чолі з класними керівниками діяли організовано, відповідально. Кожен клас був забезпечений «тривожною» валізою. Евакуація проведена за 2 хвилини, 28 секунд. Оперативно здійснювала регулювання потоками евакуйованих група ОГП, спрямовуючи рух. Дуже оперативно вийшли з приміщень школи учні початкової школи, 8-11 класів.

На спортивному майданчику, куди зібрались евакуйовані діти і дорослі, начальник ЦЗ Мазур Ольга Миколаївна проаналізувала дії особового складу школи за сигналом. Учні початкової школи демонстрували підготовлені таблички з гаслом Дня ЦЗ «Запобігти! Допомогти! Врятувати!» та номерами телефонів екстреного виклику.

/Files/images/0104/mchs/DSCN8773.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8779.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8781.jpg

/Files/images/0104/mchs/DSCN8782.jpg

Особливе захоплення викликали дії пожежно – рятувальної служби, яка прибула за викликом та здійснювала гасіння умовної пожежі.Пожежна команда діяла чітко, пожежники розгорнули засоби гасіння, та продемонстрували їх. А інспектор Інгульського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Гладченко Олена Юріївна прокоментувала дії пожежників та закликала присутніх бути обережним з вогнем, а в разі виникнення пожежі оперативно викликати пожежно – рятувальну службу. На завершення перед учнями пройшла у парадному строю команда юнаків – старшокласників, які відзначені призовими місцями і перемогами у районних та міських військово – спортивних змаганнях.

Протягом дня у вестибулі діяла виставка засобів цивільного захисту, а на уроках фізкультури проводились естафети і змагання. День цивільного захисту був плідним і корисним для засвоєння правил безпеки життєдіяльності.

Кiлькiсть переглядiв: 453