Екскурсія на водопостачальну компанію

Виробництво водопостачальної компанії ТОВ "Чиста вода" розташоване в селі Сливине Миколаївського району Миколаївської області за адресою вул. Повздовжня, 7 недалеко від правого берега Південного Бугу. Працює компанія з 1999 року, має власну свердловину глибиною 28 метрів, лабораторію, розвинуту мережу по доставці води в житла миколаївців і офіси. ТОВ продає чисту підземну (очищену) воду, додатково йодовану та додатково штучно мінералізовану. Найбільший попит на звичайну очищену воду, яка поставлється в спеціальних бутилях, в тому числі в школи. Відомо, що найбільше жителі Миколаєва споживають дніпровської води, яка подається трубопроводами в Миколаїв кілька десятків кілометрів з Дніпра біля села Микільського в Херсонській області, також в Миколаєві продається розливна очищена підземна питтєва вода з Олешківського району Херсонської області, яку привозять в цистернах в кіоски. Виходить так, що місто Миколаїв на берегах Південного Бугу, Інгулу та Бузького лиману змушене користуватися підземною водою та водою з далекого Дніпра, оскільки воду власних водойм можна використовувати через забрудненість або великий вміст солі хіба що на технічні потреби.

/Files/images/Чиста вода.JPG

Щодня ми споживаємо воду, чи то п'ємо чай, чи смакуємо смачним супом, чи миємо руки, посуд тощо.На уроках природознавства, основ здоров'я, виховних годинах вивчаємо і аналізуємо важливість на нашій Землі цього найціннішого дару природи.

І тому учні 3-В класу разом із класним керівником та батьками вирішили відвідати фабрику "Чиста вода". Нас радо зустріли і ми подорожували тим шляхом, яким "рухається" вода до наших домівок.

Найголовніше для фабрики - це свердловина.

Глибина свердловини 28 метрів (як дев'ятиповерховий будинок!). Саме звідти видобувають воду-дар природи. Але ще її не можна споживати, адже в ній багато домішок, які є шкідливими для людини. Тому всі учні вирушили до "серця" фабрики - це там, де вода очищується і мінералізується.

Етапів очищення багато, тому цей процес серйозний і відповідальний, адже ми всі споживаємо воду. Після очищення від домішків солей, металів та глини, воду розливають у заздалегідь підготовлені і пастеризовані пластмасові балони. А далі її складають і сортують за ємкістю і відвозять у склад.

Як дізнатись, чи дійсно воду можна споживана і вона очищена від домішків глини, піску? В цьому допомагають лаборанти, які в лабораторії за допомогою хімічних сполук перевіряють воду, і у разі поганої очистки, сорт води повертають на повторне фільтрування. До речі, ця лабораторія єдина в Миколаївській області

А далі учні помандрували до адміністрації, де контролюють весь процес і розміщений call-центр, який приймає заявки від мешканців міста. В актовій залі учні показали свої знання з природознавства, розповіли про три стани води, властивості води, а також дізнались, що властивістю води є тягучість і учням довели це дослідом із мильною бульбашкою.

Потім ще було декілька дослідів із водою, які були цікавими для дітей. Познайомились із чашею Піфагора, і на останок переглянули мультфільм про важливість води для організму людини.

На сам кінець, учні, все ж таки, спробували водичку і з насолодою та позитивними емоціями поіхали з приміського села в Миколаїв.

Див. також фото і інформацію з екскурсії 2015 року на нашому сайті тут:

wym-1525096407686

/Files/images/Сливине-1.jpg /Files/images/Сливине-2.jpg /Files/images/Сливине-3.jpg /Files/images/Сливине-4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 542