Повернутися до звичайного режиму

Новий простір бібліотеки – ще одна сходинка до нової української школи

/Files/images/0109/biblioteka/IMG_20180917_134258.jpg

Велике значення для комфортного та затишного перебування читачів у бібліотеці відіграє її простір. Від світлого приміщення, нових сучасних стелажів, нових книжок українських та зарубіжних письменників, від привітного бібліотекаря залежить багато факторів, які впливають на обслуговування. Це і емоційне задоволення користувачів, і бажання прийти ще раз, і уважне ставлення до книги і читання, і добре спілкування з друзями у стінах бібліотеки.

Ось у цьому навчальному році наша шкільна бібліотека оновилася майже до невпізнання. Завдяки адміністрації школи було замінено вікна, що дало більше світла і затишку, були за куповані нові сучасні меблі (стелажі, куточок для виставок), що значно покращило розкриття фонду. Також завдяки загальношкільній акції «Подаруй книгу» були придбані нову книги сучасних письменників, що дало змогу краще задовольняти потреби дітей-читачів.

/Files/images/0109/biblioteka/IMG_20180917_090005.jpg

По-новому запрацювала бібліотека. На нових стелажах розміщені нові книги. Назви виставок відповідають вимогам сьогодення:

- «Про що не розповів шкільний підручник»;

- «Вчитель вчителів» (до 100-річчя від дня народження В.О.Сухомлинського);

- «Школа вуличних наук» (правила поводження на дорозі);

- «Чарівники дитячих сердець» (сучасні українські письменники);

- «Такі різні книги» (розмаїття книг за формами і уподобаннями) та ін.

/Files/images/0109/biblioteka/IMG_20180917_085847.jpg

До даних виставок за правилами оформленні звернення до читачів, але, на наш погляд. В дуже оригінальній формі – у вигляді цитат чи висловлювань відомих людей:

- «Інженером можна стати за п’ять років, учитись на людину треба все життя» /В.Сухомлинський/

- «Найбільш вільною державою можна назвати таку, де люди мають всі людські та суспільні права, які встановлено у світі» /Леся Українка/

- «Здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо» /Сократ/…

Зараз ні для кого не секрет, що дуже не просто залучити дитину до читання та бібліотеки, і, якщо там буде сумно і нецікаво навіть розставленні книжки, це ніяк не поліпшить ставлення до бібліотеки. Так от, для привернення уваги дітей, для їх культурного та естетичного розвитку, саме для залучення їх до «книжкової скарбниці» бібліотекарі удосконалили розстановку книг. На полицях тепер не просто рівненькі рядочки. А й стопочки, й сходинки, й завалинки.

А ще в нашій шкільний бібліотеці з’явилася й твердо закріпилася така форма роботи,як книжкова інсталяція. Останньою такою великою працею стала інсталяція у вигляді ювілейного торта з нагоди 30-річчя школи.

/Files/images/0109/biblioteka/IMG_20180917_085828.jpg

На наш погляд такі сучасні форми розкриття фонду дуже дієві. Вони дають змогу привернути увагу усіх, хто зайшов до бібліотеки, заохотити до творчості, звернутися до книги і по-іншому поглянути на неї.

Це лише невелика частина того, що роблять бібліотекарі заради своїх любимих читачів. І найвища винагорода за свою працю, коли вони приходять до оновленої бібліотеки і кажуть: «Як класно в нашій бібліотеці!»

/Files/images/0109/biblioteka/IMG_20180917_085905.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 463