День Соборності та Свободи України в Миколаївській ЗОШ № 56

«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим.

Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість.

22 січня 1919 року у золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії відбулася знаменна подія в історії українського народу - об'єднання двох суверенних українських держав - Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну самостійну соборну державу.

Ця подія увійшла в історію як День Соборності України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу до об’єднаності, цілісності та неподільності. Цьогоріч Україна святкує знаменний ювілей – 100-річчя Соборності!

З нагоди свята учні школи створювали тематичний лепбук, присвячений народному колориту, історії та важливим досягненням українців, ознайомилися із символікою усіх областей. Протягом дня були проведені виховні години «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», на перервах – перегляд тематичних відео, а на завершення учні об’єдналися у традиційний «Ланцюг єднання».

/Files/images/0101/sobornst/4.jpg

/Files/images/0101/sobornst/1.jpg

/Files/images/0101/sobornst/8.jpg

/Files/images/0101/sobornst/7.jpg

/Files/images/0101/sobornst/9.jpg

100-річний ювілей є чудовою нагодою ще раз згадати, як багато звершень, традицій та любові до рідної землі об'єднує наші серця.

100 років Соборності України

Кiлькiсть переглядiв: 502