Повернутися до звичайного режиму

Репортаж про події декадника історії у школі

Історія – це розповідь про минуле, найцікавіша з наук. Важливість цієї науки відзначена багатьма відомими особами, а саме: «Не може вважатися освіченою та людина, яка не знає історію». Особливо необхідно знати історію своєї держави, своєї родини. Не випадково кажуть: «Хто не знає історії свого народу, той не вартий майбутнього».

Наші учні прагнуть вивчати і знати історію. У вестибулі школи розміщена експозиція історичних плакатів, малюнків, стіннівок. За планом декадника усі учнівські колективи 5-11 класів беруть участь у заходах декадника на честь музи історії Кліо.

Так, 13 лютого дев’ятикласники із задоволенням змагалися в історичному КВЕСТІ, демонструючи захоплення видатними особами вітчизняної історії ХІХ століття, підтверджуючи знання подій, що відбувалися на українських теренах і в державах Європи, та ще й виявили акторські здібності у міні-виставах.

Цікавими були презентації команд. Найбільш вразили присутніх «Масони» (9Б), які представили в особах ритуал посвяти в таємниче товариство, яке діє й понині, розкрили сутність її діяльності. А команди «Знавців історії» (9А) і «Свідки минулого» (9В) переконливо довели, що вони готові демонструвати відданість історії.

/Files/images/0102/istoriya/viber image 2019-02-16 , 10.47.17.jpg

В ході КВЕСТУ учасники виявили знання хронології подій, історичних термінів, переглянули «портретну галерею» видатних осіб, вдало відповідали на запитання «бліц-вікторини» Всі присутні підтримували команди бурхливими оплесками.

А особливо захоплюючими були міні – вистави, у яких перед присутніми постали «живі» картини минулого: боротьба за визволення і об’єднання Італії в образі Джузеппе Гарібальді (9А); «підземна залізниця», що рятувала негрів – рабів у південних штатах США (9Б); вирок вождю якобінців Робесп’єру (9В).

В результаті історичного змагання перемогу здобули всі знавці історії, але журі визначило сильнішими команди 9Б і 9В, а ІІ місце посіла команда 9А.

Вітаємо!

А 15 лютого відбулося не менш захоплююче змагання знавців 8-х класів у формі історичного вернісажу. Команди «Нащадки козаків» та «Меч і розум» виявили завзяття і наполегливість у різноманітних конкурсах, представили видатних осіб вітчизняної історії Івана Мазепу й Пилипа Орлика, розгадали кросворди, долали вершини науки про час - хронології.

/Files/images/0102/istoriya/viber image 2019-02-16 , 10.43.24.jpg

/Files/images/0102/istoriya/viber image 2019-02-16 , 10.43.20.jpg

І знову, задоволення отримали учасники й присутні від історичних вистав. Високий рівень артистизму виявили учні 8Б, демонструючи інсценовану розповідь про боротьбу за королівський престол Єлизавети І та Марії Стюарт, що відбувалася у ХVІ столітті. Вистава про Альбрехта Валленштейна, підготовлена учнями 8А, сподобалася глядачам переконливістю образу видатного полководця часів тридцятилітньої війни ХVІІ та грою акторів. Додатково до програми команда «Меч і розум» (8Б) представила зустріч двох цивілізацій, яка сталася у 1492 році завдяки відкриттю Христофором Колумбом Нового світу.

/Files/images/0102/istoriya/viber image 2019-02-16 , 10.43.16.jpg

/Files/images/0102/istoriya/1.jpg

У підсумку – перемогла історія! Бажаємо всім збагачувати свої знання про події минулого.

Декадник історії продовжується. Слідкуйте за новинами.

Кiлькiсть переглядiв: 534