Педагогічні читання «Втілення ідей В.О.Сухомлинського у Концепції «НУШ»

Інженером можна стати за п’ять років,

учитись на людину треба все життя

Василь Сухомлинський

Зважаючи на актуальність педагогічної спадщини Василя Сухомлинського щодо різних аспектів діяльності педагога, організації позитивного освітнього середовища, спрямованого на сприяння всебічному розвитку особистості дитини, 18 березня 2019 року в ЗОШ №56 були проведені педагогічні читання «Втілення ідей В.Сухомлинського в Концепції «Нової української школи».

Учасників заходу привітала директор школи Мазур О.М. і зазначила, що кожного разу, вивчаючи роботу цього видатного педагога, можна знайти щось незвичайне, нове. Дуже важко назвати проблеми освіти, педагогічної теорії або шкільного виховання, яких би не розглядав у своїх наукових роботах цей педагог. Саме тому ідеї видатного українського педагога актуальні сьогодні.

/Files/images/01031/8.jpg

Заступник директора з НВР Орленко Л.С. в своєму виступі провела паралелі між особливостями побудови сучасного освітнього процесу в Новій українській школі та ідеями видатного педагога щодо створення сприятливого педагогічного середовища за різними аспектами життєдіяльності дитини.

/Files/images/01031/13.jpg

Практичний психолог Журбенко О.М. взяла уявне інтерв’ю «Як відповів би Сухомлинський на сучасні виклики, що стоять перед українською освітою?» наголосивши, що основою концепції Сухомлинського є повага і довіра до дитини, визнання її унікальності та права на власний вибір. Ця ідея є особливо актуальною в умовах реформування освіти.

/Files/images/01031/9.jpg

/Files/images/01031/10.jpg

Салманова О.Ю., заступник директора з виховної роботи, провела Workshop «Ідеї Сухомлинського як умова формування компетентностей школярів».

/Files/images/01031/6.jpg

/Files/images/01031/5.jpg

/Files/images/01031/11.jpg

/Files/images/01031/12.jpg

/Files/images/01031/7.jpg

А учитель початкових класів Баширова О.М. цікаво і змістовно у вигляді вікторини актуалізувала знання висловів про вчителя В.О. Сухомлинського з використанням Лего.

/Files/images/01031/3.jpg

/Files/images/01031/4.jpg

/Files/images/01031/2.jpg

Учасники зібрання створили Лепбук за ідеями В.О.Сухомлинського та моделювали фрагменти власної роботи. Педчитання пройшли цікаво і на одному подиху. Педагоги вкотре переконалися, що сьогодні, у період активних пошуків ефективних методів виховання гуманістичних цінностей, практична діяльність Василя Олександровича є надійним помічником у вирішенні цих важливих завдань.

/Files/images/01031/1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 844