День цивільного захисту в школі – завжди корисно та цікаво!

19 квітня в ЗОШ №56 був проведений День цивільного захисту, головна мета якого – забезпечення організованості та злагодженості дій педагогічного та учнівських колективів в умовах надзвичайної ситуації під гаслом «Запобігти! Врятувати! Допомогти!».

Розпочався день з організаційної наради під керівництвом начальника ЦЗ Мазур Ольги Миколаївни. Далі на шкільному подвірʼї відбулася загальношкільна лінійка, присвячена проведенню Дня ЦЗ та 33-й річниці Чорнобильської трагедії. Директор школи ознайомила присутніх з планом проведення заходів Дня, зосередила увагу на важливості відпрацювання вмінь і навичок безпеки життєдіяльності

Програма дня була насиченою та цікавою. У класних колективах були проведені тематичні укоки з цивільного захисту та тренінги, уроки-інструктажі, вікторини, тощо. У цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки. Всі уроки були творчі, інноваційні, містили як ігрові моменти, так і практичні вправи.

/Files/images/0104/mchs/viber image 2019-04-21 , 07.54.07.jpg

/Files/images/0104/mchs/viber image 2019-04-21 , 07.54.10.jpg

/Files/images/0104/mchs/viber image 2019-04-21 , 07.54.01.jpg

/Files/images/0104/mchs/viber image 2019-04-21 , 07.53.31.jpg

/Files/images/0104/mchs/viber image 2019-04-21 , 07.53.47.jpg

Чітко та організовано відбулося практичне відпрацювання евакуації учнів, працівників школи за сигналом «Увага всім!» у зв’язку з «пожежею», яка сталася у навчальному кабінеті. До тренування були залучені працівники ДСНС. У ході звітування вчителів про кількість евакуйованих було з’ясовано, що 1 учень перебуває у небезпечному місці на ІІ поверсі. Рятувальники за допомогою пожежної драбини швидко врятували умовного постраждалого, провели показові тренування з ліквідації пожежі.

Надзвичайно цікавим та пізнавальним був виступ представника групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС Лєбедєва Артема, який продемонстрував школярам різні види боєприпасів та розповів про небезпеку, яку вони несуть для мирних мешканців. Нагадав про правила поводження з небезпечними предметами.

День цивільного захисту в школі – завжди корисно та цікаво!

Медико-санітарна група дівчат продемонструвала засоби надання першої медичної допомоги, накладання різних видів пов'язок.

Протягом дня учні мали змогу переглянути виставку засобів захисту органів дихання, шкіри, а також прибори радіаційного та хімічного контролю.

День цивільного захисту проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання та навички безпечної поведінки стануть в нагоді у повсякденному житті.

Кiлькiсть переглядiв: 476