Декадник історії продовжується

В нашій школі успішно проходить декадник історії, правознавства і етики. Щопонеділка лекторська група проводить міні – лекції в учнівських колективах з правових питань, лектори також підготували повідомлення про пам’ятні історичні події.

Відбулись змістовні цікаві заходи у 5-6, 8 та 11 класах. На виставкових стендах розташовані яскраві стіннівки, виготовлені учнями. П’ятикласники та учні 6-х класів взяли активну участь у вікторині «Подорож до країни Етика». Крім того, учні 6-х класів брали участь у фестивалі «Цікава історія» і виявили відмінні знання історії стародавнього світу, продемонстрували кмітливість у різноманітних конкурсах.

Випускники 11 класів ґрунтовно підготували судове засідання «М.Хрущов: два кольори часу», на якому розглянули епоху 60-х років ХХ століття, що увійшла в історію під назвою «Відлига». У виступах прокурора , адвоката, експертів була надана всебічна характеристика особистості керівника Радянської держави та його діяльності, відзначені позитивні наслідки реформ М.С.Хрущова та негативні прояви волюнтаризму та суб’єктивізму.

Учні показали достатню компетентність, вміння аналізувати історичні факти, давати оцінку та висловлювати свою думку стосовно діяльності історичних осіб.

Команди 8А і 8Б класів 15 лютого взяли активну участь у змаганні «Козацькому роду немає переводу», виявивши відмінні знання історії виникнення козацтва, хронології подій національно – визвольної війни, продемонстрували вміння працювати з історичною картою та джерелами. Учні змагались в різноманітних конкурсах, не поступаючись, тому перемогли і обидві команди, і пані «Історія», якій школярі виявили пошану, так ретельно підготувавшись до фестивалю. Молодці!

Декадник продовжується. Ще відбудуться турніри та конкурси команд 7 і 9-х класів, а учні 10-х класів готуються до вікторини «Мій рідний край ні з чим не порівняти». Бажаємо успіхів!

Фоторепортаж про заходи декадника планується розмістити в рубриці «Галерея».

Кiлькiсть переглядiв: 401