Змістовне і корисне заняття Університету знань

12.03.2020 на базі Миколаївської ЗОШ №56 пройшло дистанційне засідання університету знань з теми «Упровадження в практику роботи особистісно орієнтованого та компетентнісного підходів»для методистів із початкової освіти науково-методичних установ, керівників методичних об’єднань учителів початкових класів ОТГ, керівників шкільних методичних об’єднань інтернатних закладів обласного підпорядкування, науково-педагогічних, педагогічних працівників МОІППО.

З вітальним словом до учасників зібрання звернувся Ісаєв В.О., методист кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

/Files/images/001/изображение_viber_2020-03-12_10-33-15.jpg

Презентувала заклад освіти Мазур Ольга Миколаївна, директор Миколаївської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 56 Миколаївської міської ради.

Змістовна й цікава розмова відбулася під час методичного кластеру «Особистісно орієнтований та компетентнісний підходи в освітньому процесі початкової школи».

У доповіді «Особистісно орієнтований підхід у формуванні особистості молодшого школяра» Журбенко Оксана Михайлівна, практичний психолог, наголосила на тому, що особистісно зорієнтоване навчання – саме той шлях, що дає змогу організувати навчання з повагою до особистості, із врахуванням особливостей індивідуального розвитку, потреб кожної дитини.

/Files/images/001/изображение_viber_2020-03-12_10-33-33.jpg

Про «Компетентнісний підхід до освітнього процесу в початковій школі як вимогу сучасності» йшлося у виступі Настенко Олени Дмитрівни, учителя початкових класів.

Поділилася своїми надбаннями з теми «Розвиток критичного мислення учнів на уроках літературного читання засобами інтерактивного навчання» Орленко Анна Миколаївна, учитель початкових класів. Корисними були цікавинки з методичної скриньки, продемонстровані учителькою.

/Files/images/001/изображение_viber_2020-03-12_10-33-26.jpg

Навчання дітей з інвалідністю - це завжди особистісно орієнтоване навчання, – зазначила у виступі «Рівний доступ до освіти (інклюзивне навчання учнів)» Рябушенко Галина Миколаївна, учитель початкових класів, яка разом з асистентом Шость Т.М. показала низку вправ на розвиток моторики рук.

/Files/images/001/изображение_viber_2020-03-12_10-33-12.jpg

/Files/images/001/изображение_viber_2020-03-12_11-13-56.jpg

Свою педагогічну майстерність з теми «Шляхи формування комунікативної компетенції на уроках англійської мови» продемонструвала Старкова Олена Віталіївна, учитель англійської мови. Майстерно провела рольовугру«Вивчаю кольори» та організувала відеоперегляд фрагментів уроків.

/Files/images/001/изображение_viber_2020-03-12_10-30-45.jpg

Підсумком роботи стала виведена педагогами формула: майбутнє освіти за розумним поєднанням традиційних та інтерактивних форм навчання. Лише у злагодженій, творчій праці педагогічного й учнівського колективів особистісно зорієнтоване навчання дасть позитивний результат. Кожен з присутніх зміг почерпнути для себе щось нове, адже мав можливість особисто взяти участь в ігрових ситуацій, запропонувати і обґрунтувати свої шляхи вирішення питань. Виступи учасників мали високий фаховий рівень.

Кiлькiсть переглядiв: 497