"ЗАХОПЛЮЄМОСЬ! ДОСЛІДЖУЄМО! ВІДКРИВАЄМО!"

11 квітня, напередодні Дня Космонавтики, в школі відбулась науково-теоретична конференція старшокласників «Захоплюємось. Досліджуємо. Відкриваємо». Розпочинаючи конференцію, директор школи Мазур Ольга Миколаївна акцентувала увагу присутніх на важливості розвитку пізнавального інтересу школярів та висловила впевненість в тому, що коло учасників науково-дослідницької діяльності постійно зростатиме. Учасники конференції заслухали звіт про науково – дослідницьку діяльність учнів – членів шкільного та міського відділення Малої академії наук.

Роботи учнів викликали значний інтерес завдяки різноманітності тем та форм презентації. Це дослідження з географії Резнікова Володимира «Роль туризму у вивченні Миколаївської області» та Плаксін Крістіни «Ґрунти Миколаївської області», з історії - Ільків Іванни «Роль Чорноморського флоту у Кримській війні 1853-1856 рр», з правознавства - Нашиванко Андрія з теми «Майнові та немайнові права людини», Станіслівчука Андрія «Роль фізичного експерименту в становленні фізики».

Дослідники підготували презентації, відеофільми, які доповнили їх доповіді і з захопленням сприймалися учасниками конференції. Вчителі – консультанти Стаматова Жанна Олександрівна, Власюк Валентина Миколаївна, Мазур Ольга Миколаївна, Цибульська Тетяна Анатоліївна були задоволені.

Та й всім учасникам конференції сподобались виступи дослідників. Як відзначила президент «Шкільної планети – 56» Стерпул Інна, особливе значення мають дослідження практичного спрямування. Наприклад, вивчення пам’ятних і привабливих з точки зору туризму місць нашої області можна використати для підготовки групи екскурсоводів, які організують екскурсії для учнів без залучення всяких туристичних фірм.

На завершення роботи учасники конференції прийняли резолюцію, в якій зазначалось, що вони усвідомлюють значення науки як стратегічного резерву розвитку держави, суспільства, економіки та багатовимірного поля інтеграції у світову спільноту. Тому схвалили роботи та виступи дослідників і вирішили залучати до участі в науково – дослідницькій діяльності не тільки старшокласників, а й учнів молодших класів.

А 10 квітня відбулась зустріч учнів 11-х класів з Гідзенко Галиною Михайлівною, матір'ю російського космонавта, нашого земляка, Юрія Гідзенко, який тричі побував у космосі (321 добу), став двічі Героєм Росії.

До вашої уваги фоторепортаж про заходи екологічного місячника та тижнів природничих предметів.

/Files/images/відкриття.JPG

/Files/images/учасники.JPG/Files/images/виступ директора.JPG/Files/images/Резніков.JPG/Files/images/Ільків.JPG/Files/images/Іванна .JPG/Files/images/Крістіна.JPG/Files/images/Мати косм.JPG/Files/images/виступ матері.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 491