Народні традиції і звичаї

Обряд колядування, як і його назва, своїм корінням сягає у сиву давнину. Ще коли наші пращури не знали звідки береться дощ, чому встає сонечко, що таке грім та блискавка, було заведено виконувати обряд обходу дворів під час якого співали колядки та щедрівки.

Зараз на Україні колядують у Святий вечір та у перший день Різдва. Зазвичай, це дійство не обходиться без різдвяної зірки, театралізованої вистави та водіння кози. Відвідуючи домівки, діти посівають господарів та бажають щоб у їхньому домі завжди панували добро та злагода.

Не оминуло це дійство і нашу школу !!! 17 січня учні початкових класів мали змогу побачити справжню виставу з колядками, щедрівками, козою, різдвяною зіркою та святково вдягненими акторами-співаками. Фольклорний колектив народної пісні «Барвінок» на чолі з керівником Квіткою І.С. представив перед учнями незабутню та вражаючу музичну виставу під час якої діти продемонстрували свої акторські та вокальні здібності, знання народних звичаїв та обрядів. Маленькі учні нашої школи були дуже захоплені сюжетом дійства. Їхні очі блищали від хвилювання, коли бадьора та кмітлива кізонька раптово захворіла. Та ось з'явився лікар, який врятував кізоньку і вона знову затупотіла своїми ніжками та заспівала свою пісеньку. Дійство закінчилося святковою щедрівкою, яка ще більше вразила наших учнів. /Files/images/Колядування.JPG/Files/images/Колядування-2014.JPG/Files/images/Колядування-січень2014.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 481