Вічна слава Кобзаря

У росяні вінки заплетені суцвіття

До ніг тобі, титане, кладемо.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

Тебе своїм сучасником звемо.

В. Симоненко

4 березня 2014 року вчителем української мови Орленко Л.С. та вчителем музичного мистецтва Курбановою І.В. був проведений виховний захід у 5-Б класі, присвячений 200-річчю з дня народження Т.Г. Шевченка, а саме літературно-музична композиція «Невмирущий Кобзар». Захід пройшов на високому ідейно - художньому рівні. В гарно прикрашеній залі учні читали вірші Кобзаря, лунали пісні на слова геніального поета.

Метою заходу стало пробудження інтересу до вивчення спадщи­ни Т. Г. Шевченка, виховання у підростаючого покоління любові до творчої спадщини великого Кобзаря, до рідного краю, до його історії. Запрошені гості (учні 5-А класу) мали змогу переглянути відеофрагменти про життя та творчість Тараса Шевченка, а також сценку з дитинства поета.

Діти глибоко прониклися невмирущим словом виразника дум і прагнень українського народу. Вони усвідомили, що митець символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом, бо він віддав усі свої сили, щоб зберегти український народ, українську культуру, історію рідної землі. Пам’ять про Велета духу, національного пророка, Титана українства залишається в серці кожного учня!/Files/images/Кобзар-1.jpg/Files/images/Кобзар-2.jpg/Files/images/Кобзар-3.jpg/Files/images/Кобзар-4.jpg

/Files/images/Кобзар-5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 417