День Цивільного захисту в МЗОШ №56


25 квітня 2014 в школі проводився День цивільного захисту.

Метою була практична перевірка здатності учнів грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях; виховання впевненості учнів у ефективності заходів, які проводяться цивільним захистом; формування та розвиток у учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативи, спритності, самовідданості при виконанні завдання цивільного захисту.

Головним завданням Дня ЦЗ було удосконалення учнями та працівниками теоретичних знань і практичних навичок дій в умовах екстремальних ситуацій; практична перевірка здатності учнів діяти за сигналами оповіщення ЦЗ, користування засобами колективного та індивідуального захисту; навчання керівного та командно-начальницького складу організації і проведення заходів цивільного захисту школи.

До участі були залучені керівний та командний склад ЦЗ школи, особовий склад невоєнізованих формувань ЦЗ, увесь постійний склад цивільного захисту та учнів 1-11 класів.

День ЦЗ розпочався з засідання командного та керівного складу, на якому визначено завдання Дня ЦЗ. Загальношкільна лінійка була присвячена пам’яті Чорнобильській трагедії і пройшла організовано. Протягом дня проводились відкриті уроки, на яких класні керівники відпрацювали набуті учнями знання на уроках основ здоров’я, основ захисту Вітчизни та на класних годинах.

Вчителі фізкультури організували з учнями 9-10 класів військово-спортивні змагання, естафети.

На достатньому рівні були підготовлені і проведені уроки ЦЗ в усіх класах з використанням наочності, практичних вправ, організований перегляд відеофільмів. Застосувались інтерактивні та інформаційно комунікаційні технології.

За планом Дня прозвучало повідомлення штабу ЦЗ про загрозу пожежі, яка умовно виникла в підвалі школи. За сигналом «Увага всім» працівники та учні організовано і оперативно евакуювались зі школи відповідно до планів евакуації за 2 хв. 35 сек. Група охорони порядку, учні 10А класу, ретельно виконували свої обов’язки. Відповідально поставились до дій в надзвичайній ситуації усі класні керівники і класоводи. Під час евакуації всі учні школи були в ватно - марлевих пов’язках.

Евакуйовані учні, вчителі та робітники школи розмістилися на шкільному спортивному майданчику, де перед ними яскраво виступила агітбригада учнів 7-8 класів «Палаючі серця» з програмою на протипожежну тематику. Рятувальна група учнів 11 класів показала прийоми організованих дій під час надзвичайних ситуацій, а учні початкової школи продемонстрували номери телефонів служб екстренного виклику та девіз цивільного захисту: «ЗАПОБІГТИ, ВРЯТУВАТИ. ДОПОМОГТИ». Спортивна естафета показала, що школярі загартовані, уміють спритно бігати, володіють навичками надання першої допомоги.

В цілому, план Дня ЦЗ був виконаний повністю, всі заходи проведені на достатньому і високому рівні./Files/images/ЦЗН-25.04.2014-№3.JPG/Files/images/ЦЗН-25.04.2014-№4.JPG/Files/images/ЦЗН-25.04.2014-№5.JPG/Files/images/ЦЗН-25.04.2014-№6.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 428