До Дня Матері

Чудового травневого дня у 9-А класі відбулося свято. Найсвітліше, найважливіше свято у нашому житті – день для наших матусь. Кумедні, рухливі та неймовірно цікаві конкурси відбувалися протягом всього свята. Це і «Знайди свою дитину», де матусі з зав’язаними очима намагались відшукати рідну дитину, і «Зберіть зі слів відому приказку» і «Зобразіть картину», під час якого учні повинні були показати картину «Три богатирі», і ще безліч інших… Та найбільше з усіх конкурсів матусям сподобалася зворушлива гра, коли діти мали сказати мамі на вушко ніжні слова, що починаються на літери, з яких складається ім’я матусі. Після закінчення конкурсів учасники отримали солодкі призи.

Неймовірною винахідливістю відзначилася ведуча вечора – Марина Михайлівна. А від перегляду відеопроекту, що готували учениці Сіржук Влада і Плаксін Христина, у матусь на очах з’являлися сльози.

Атмосфера свята добра, любові, відкритості зачарувала всіх присутніх. Неймовірно смачними на святі були гостинці для мам та учнів – жульєни й тістечка.

Кожна мама і кожна дитина отримали задоволення, позитивні емоції та призи, тож всім дуже сподобалось свято!!!

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА про Свято Матері

В другу неділю травня святкується День Матері. Це свято виникло ще в 1914 році в Америці і почало святкуватися у всіх західних країнах. В західну частину України воно прийшло ще в 1929 році. В тих країнах, де свято святкується широко, люди приколюють до одягу рожеву квітку, а у кого мати померла – білу.

Останнім часом свято відмічається все більше, оскільки має за свою мету вшанування жінки саме як Матері, що дарує людству життя нової Людини.

День Матері в Україні – свято триєдине. В цей день вшановують трьох Матерів. Першу – рідну матір, що подарувала життя, другу – рідну землю – матір - Україну, третю – віруючі християни – Божу Матір – Матір-заступницю та покровительку матерів і їхніх дітей.

/Files/images/Collage 2014-05-12 08_35_33.jpg/Files/images/Collage 2014-05-12 09_10_53.jpg/Files/images/Collage 2014-05-12 09_45_22.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 586