День української писемності і мови в МЗОШ №56

День української писемності і мови в школі

Традиційно в листопаді в школі проведені заходи Дня української писемності і мови з метою вшанування пам’яті Преподобного Нестора – Літописця, пропаганди й утвердження української мови, піднесення її престижу як державної.

День розпочався радіолінійкою, де урочисто було проголошено про відкриття свята та його значення.

В 1-4 класах пройшли виховні години, в формі усних журналів, мовних та пізнавальних ігор, вікторин, конкурсів. Вчителі ознайомили учнів з історією виникнення писемності і мови.

Для учнів 5-х класів проведено просвітницьку годину «Зародження української мови та писемності», з метою ознайомлення із походженням писемності та видатним діячем – Нестором - літописцем.

В 6-х класах проведено мовознавчий турнір «Мова наша солов’їна – чиста, мов перлина». Школярі мали змогу прослідкувати розвиток української мови та її значення.

Учні 7-8х класів під час показу презентації «Глаголиця та кирилиця» поглибили знання про становлення писемності.

З учнями 9-х класів проведена мовна гра «Мова наша барвінкова», під час якої школярі продемонстрували свої знання з мови.

Пізнавальною була просвітницька година «Кирило і Мефодій – просвітники слов’ян» проведена в 10-х класах.

Усний журнал «Виникнення писемності» для учнів 8-х класів дав цікаву інформацію про походження мови та її розвиток.

Конкурс відео-презентацій до Дня писемності, проведений з учнями 10-11-х класів виявив, що старшокласники вміють готувати змістовні повідомлення та презентації.

Пізнавальний та повчальний характер мала викладка літератури до Дня української писемності.

Проведені заходи сприяли вихованню та формуванню поваги до рідної мови.

В цей же день стартував І етап ХV Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика.

7 листопада у 2 – В класі відбулося свято до Дня української писемності та мови «Рідне слово – диво калинове». На святі були присутні батьки учнів, вчителі. Учні розповідали вірші про красу і велич рідної мови, пригадали народні прислів’я, скоромовки, загадки. Гості свята та учні переглянули інсценізацію до усмішки П. Глазового «Кухлик», за допомогою якої переконалися в тому, що потрібно поважати, любити свою мову, не забруднювати її словесними «бур`янами». А на кінець свята учні заспівали пісню, в якій побажали всім присутнім добра, щастя, миру та любові.

Кiлькiсть переглядiв: 605