Міський краєзнавчий інтелектуальний квест «ГЕРОЯМ СЛАВА!»

Міський краєзнавчий інтелектуальний квест «ГЕРОЯМ СЛАВА!»

ДО 70-РІЧЧЯ ПЕРЕМОГИ

серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів

/Files/images/Україна вільна.jpgШкільна команда учнів 9-х класів взяла активну участь в міському інтелектуальному змаганні у формі КВЕСТ. Квест (від англ. quest - пошук) - аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами або окремими гравцями.

Краєзнавчий інтелектуальний квест «Героям слава!» проводився в рамках Програми святкування 70-річчя Перемоги для навчальних закладів м. Миколаєва з метою:

- вивчення героїчних подій 1941-1944 рр. учнями середньої школи загальноосвітніх навчальних закладів і творча реалізація отриманих знань;

- сприяння подальшому розвитку краєзнавчої роботи серед учнівської молоді та активізація пошуково-дослідницької роботи загонів юних пошуковців, рад музеїв та кімнат Бойової слави ЗНЗ м. Миколаїв;

- активізація роботи по патріотичному вихованню підростаючого покоління на прикладі подвигів старших поколінь у боротьбі з нацизмом і прагнення українського народу до волі і незалежності;

- поглиблення знань учнів з історії свого краю;

- розвиток художніх і творчих здібностей учнівської молоді.

Підготовка учасників КВЕСТу почалася ще в лютому. Дев’ятикласники відвідали музей підпільно – партизанського руху на Миколаївщині, де зібрані експонати, що свідчать про відвагу й героїзм жителів нашого міста в суворі роки війни.

Створена для участі у міському змаганні шкільна команда учнів 9А і 9Б продовжила підготовку. Учасники вивчали документи та матеріали часів Великої Вітчизняної війни, переглянули фільми «Мужність юних» про подвиг миколаївців Шури Кобера і Віті Хоменка, «Визволення Миколаєва», досліджували діяльність героя – розвідника Віктора Лягіна, підпільних організацій «Миколаївський центр» та «Партизанська іскра».

І ось 14 березня у Миколаївському юридичному ліцеї зустрілися команди 46 навчальних закладів, щоб продемонструвати не тільки знання про героїчне минуле нашого краю, а й вшанувати наших земляків, які не скорилися ворогу, ціною свого життя наближаючи перемогу. Під час урочистого відкриття ліцеїсти презентували літературно – музичну композицію, присвячену героям воєнного лихоліття, яка зворушила всіх присутніх та налаштувала учасників на відповідальне ставлення до проходження маршруту і виконання завдань. Організатори змагання здійснили ґрунтовну підготовку технічного оснащення, змістовних повідомлень, запитань, матеріалів. Всі команди були поділені на групи з представників 4-х навчальних закладів, які разом проходили маршрут і змагались на станціях.

Наша команда в складі: Логвинов Даніїл, Черкасов Олексій, Шелякін Роман, Постна Юлія, Смірнов Олександр отримала маршрутний лист і успішно пройшла випробування на шести станціях:

1. Оберіг для солдата

2. Визволення Миколаєва

3. Партизанська іскра

4. Героям слава

5. Фронтова пісня

6. Оборона Миколаєва

На станції «Оберіг для солдата» учні виготовили обереги для воїнів АТО (ляльки - мотанки) та написали побажання захисникам Вітчизни. А на інших станціях учасники переглядали фільми, презентації та відповідали на питання. Довелося й співати пісні воєнних років, що виконано було командами з великим задоволенням і завзяттям.

Після проходження маршруту всі учасники знову зібралися в актовій залі, де відбулося урочисте нагородження учасників і переможців. Представники шкіл висловили вдячність організаторам краєзнавчого квесту, працівникам музею, адміністрації, вчителям та учням Миколаївського юридичного ліцею за чудовий захід, що дав можливість серцем доторкнутися до героїчного минулого.

А на завершення відбулась автобусна екскурсія по місту з покладенням квітів до пам’ятників і меморіалів героям Великої Вітчизняної війни.

/Files/images/Квест-2015-№6.jpg

/Files/images/Квест-2015-№5.jpg

/Files/images/Квест-2015-№4.jpg

/Files/images/Квест-2015-№3.jpg

/Files/images/Квест-2015-№2.jpg

/Files/images/Квест-2015-№1.jpg

/Files/images/Героям слава-2015-1.JPG

/Files/images/Героям слава-2015-2.JPG

/Files/images/Героям слава-2015-3.JPG

/Files/images/Героям слава-2015-4.JPG

/Files/images/Героям слава-2015-5.JPG

/Files/images/Героям слава-2015-6.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 407