Урочистості та заходи Дня пам'яті і примирення та 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі

/Files/images/Маки-День Перемоги.JPG 8 травня 2015 року в Миколаївській ЗОШ № 56 відбулися урочистості та заходи Дня пам'яті і примирення та 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. 9 травня, в День Перемоги, представники школи беруть також участь в урочистостях на рівні міста.

Як відомо, 8 травня 1945 року, наприкінці доби за центральноєвропейським часом, представниками німецького командування був підписаний акт капітуляції Німеччини перед представниками СРСР, США, Великої Британії та Франції. ІІ світова війна на теренах Європи закінчилася, але ще тривали кровопролитні бої ввйськ США та їхніх союзників на численних островах Тихого океану та на окупованій Японією частині Азії. У стані війни з Японією перебувало до 60 країн. 8 серпня 1945 року війну Японії оголосив також СРСР і ввів війська в Китай, який перебував частково під окупацією Японії. Японія 6 та 9 серпня була атакована по двох містах літаками США ударами двох американських ядерних бомб. 2 вересня 1945 року Японія у безнадійній ситуації перед військами союзників змушена була капітулювати також. Тож попереду також святкування річниці закінчення ІІ світової війни.

Двічі фронти визвольної війни проти гітлерівської Німеччини йшли через всю величезну територію України, руйнуючи всю інфраструктуру республіки та вбиваючи мільйони людей, в тому числі мільйони мирних жителів. За роки війни Україна втратила 14 мільйонів жителів, 7 мільйонів українців воювали на всіх фронтах війни проти Німеччини, а потім і Японії; з них половина загинули.

Центральною частиною заходів в школі була урочиста лінійка, на якій були присутні бойові ветерани ІІ світової війни та боєць АТО з миколаївської 79-ї аеромобільної бригади, яка в ці дні тримає оборону широкої смуги східного фронту від самого Широкіного під містом Маріуполем і на північ.

А потім були уроки пам'яті та мужності в класних кабінетах та зустрічі з ветеранами ІІ світової та бійцем АТО на Сході України. Зокрема, старший сержант Сторчеус Валерій Анатолійович, який перебуває на фронті майже рік, зустрівся з учнями 4Б класу, де вчиться його донька. Багато батьків наших учнів та випускників школи брали і беруть участь в сучасній обороні України, але ще не зустрічалися з учнями... Також у вестибюлі була невеличка виставка виробів учнів школи, присвячена Дню Перемоги.

/Files/images/МЗОШ № 56 8-05-2015.JPG/Files/images/Директор МЗОШ №56 і ветерани ІІ світової.JPG/Files/images/Ветерани ІІ світової.JPG/Files/images/Пісня-Смуглянка.JPG/Files/images/Танок-Смуглянка.JPG/Files/images/Сагайдак-6Б- 08.05.2015.JPG/Files/images/Учні МЗОШ № 56 і боєць АТО.JPG/Files/images/Прапороносці 08.05.2015.JPG/Files/images/Боєць АТО в 4Б.JPG/Files/images/Ветеран АТО в 4Б.JPG/Files/images/6В МЗОШ № 56 08.05.2015.JPG/Files/images/6А МЗОШ № 56 8-05-2015.JPG

/Files/images/Сторчеус Валерій з донькою.JPG

/Files/images/Боєць АТО з донькою.JPG

/Files/images/Букет-9 Травня.JPG

/Files/images/Композиція-9 Травня.JPG

/Files/images/Миколаїв-Україна.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 420