Педагогічний майстер-клас

20 жовтня 2016 року вчителі школи були активними учасниками «Майстер – класу», під час якого відбулася презентація сучасних технологій навчання.

/Files/images/11.JPG

Директор школи Мазур О.М. у теоретичній частині наголосила, що сьогодення потребує від педагога - практика високого професіоналізму, володіння інноваційними технологіями навчання і виховання, бажання та вміння постійно вчитися й самовдосконалюватися. Ольга Миколаївна запропонувала переглянути презентацію принципів, структури та класифікації сучасних технологій за їх ознаками.

Вчителі також ознайомились з методичними посібниками з педагогічних технологій та інновацій для широкого кола педагогів-практиків.

А далі вчителі мали змогу практично опрацювати отриману інформацію і продемонструвати свій досвід у так званих салонах «Майстер – класах», де в різноманітній формі були представлені інноваційні методи педагогічної діяльності, вміло застосовані для підтвердження їх переваг і результативності.

/Files/images/12.6.JPG

Так, вчителі Орленко Л.С.. Гусєва Л.В. детально ознайомили присутніх з системно - діяльнісним підходом до навчання. Крім того, залучили всіх учасників до дослідження художньої деталі твору, створення малюнку-колажу.

/Files/images/12.5.JPG

/Files/images/12.4.JPG

Заняття з використанням ІКТ, «Подорож до країни букв» провели вчителі Ісаєв В.О., Борисенко Л.А. Зокрема, Ісаєв В.О. поділився досвідом застосування на уроках інформаційних технологій і надав рекомендації щодо використання системи вправ, спрямованих на формування й розвиток інтересу в учнів початкової школи до предметів та прискорення соціальної адаптації молодших школярів.

/Files/images/12.3.JPG

Інтерактивне заняття з елементами тренінгу «Здатний до взаємодії» провели вчителі Салманова О.Ю., Чубукова О.В., які створили комфортні умови для спільного вирішення проблем на основі аналізу обставин та відповідної ситуації.

/Files/images/12.2.JPG

/Files/images/13.JPG

Майстер-клас з використання проектної технології провели вчителі Жендубаєва Л.С., Остапчук Г.С., Старкова О.В.. Стаматова Ж.О. Своїм виступом довели, що не тільки передають учням суму знань, а ще й навчають здобувати ці знання самостійно, застосовувати їх для розв’язання нових пізнавальних і практичних завдань.

/Files/images/13.3.JPG

/Files/images/13 (2).JPG

/Files/images/12.1.JPG

Яскраві й різноманітні майстер - класи вчителів стали не лише окрасою заходу, а й показником компетентності, креативності й зростання.

У ході підбиття підсумків педагоги відзначили, що в школі створені всі умови для ефективного використання сучасних педагогічних технологій.

/Files/images/13 (1).JPG

Під час рефлексії О.М.Мазур звернулася до вчителів-учасників з проханням висловити побажання, поділитися враженнями і планами.

Усі присутні зійшлися на думці в доцільності проведення такого методичного заходу.

Кiлькiсть переглядiв: 416