Успішний шкільний міні – проект «Що нас об’єднує?»

«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього», - говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим.

Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість.

22 січня 1919 року у золотоверхому Києві під перегук дзвонів Святої Софії відбулася знаменита подія в історії українського народу – об’єднання двох суверенних українських держав – Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну державу.

Ця подія увійшла в історію як День Соборності України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу до єднання, цілісності та неподільності.

Напередодні свята вся школа взяла участь в міні-проекті «Що нас об’єднує?». Учні 1-х класів малювали малюнки «Один народ – одна нація», учні 2-9-х класів із натхненням і завзяттям шукали спільні цікавинки інших областей з Миколаївщиною, а старшокласники досліджували історичні події того часу. Підсумок міні-проекту був підведений на гала-презентації, під час якої делегати учнівських колективів демонстрували свою «частинку» нашої соборної України.

Ми всі твердо знаємо – тільки у нашому єднанні сила України.

null

Моя Україна – зоря світанкова,

Пшеничні лани, голубі небеса,

Її солов’їна, калинова мова

Світиться, наче на сонці роса!

Моя Україно, хай доля сія

Волошками синіми в житі,

Моя Україна – країна моя,

Найкраща у цілому світі!

Кiлькiсть переглядiв: 443