Конкурс-виставка «Диво-писанка»

/Files/images/divo-pisanka/6.jpeg

Яєчко — розмальоване, барвисте,

Ним тішиться і старець, і дитя,

Творіння рук людських, святе і чисте,

Маленький символ нашого життя.

Історія писанок як символу весняного відродження природи сягає у далеке минуле і пов'язана з ритуалом весняного відродження на землі. Перетворювати звичайне куряче яйце на чарівну писанку за старих часів уміла кожна слов'янська жінка. Хранителька домашнього вогнища повинна була з року в рік «оновлювати світ».

Відроджуючи українські традиції 14 квітня в школі було відкрито конкурс-виставку «Диво-писанка» до святкування Великодня. Учасниками виставки були учні 2-11-х класів, а учні 1-х класів малювали малюнки «Краща писанка до Пасхи». Писанки оформлялися за традиціями областей України. Кожен учнівський колектив знайомився із звичаями обраної області та шукав «родзинки», тобто найбільш виразне і колоритне для місцевої громад оздоблення писанки. Учнівський комітет «Лідер», що є організатором конкурсу, відзначив високий рівень виконання творчих робіт. Яскраві, неординарні, творчі та креативні. Цікаво, що в оформленні писанок використані майже усі підручні матеріали, зокрема: кольоровий папір, крупи, фарби, бісер, стрічки, тощо.

/Files/images/divo-pisanka/1.jpeg

/Files/images/divo-pisanka/13.jpeg

/Files/images/divo-pisanka/2.jpeg

Мудрі представники старшого покоління кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки». І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії та уяви.

/Files/images/divo-pisanka/12.jpeg

/Files/images/divo-pisanka/14.jpeg

/Files/images/divo-pisanka/4.jpeg

/Files/images/divo-pisanka/viber image.jpeg

/Files/images/divo-pisanka/3.jpeg

Щиро вдячні учням та їх батькам, класним керівникам за участь у виставці-конкурсі, за творчість, ініціативність та взаємодію. Нагородження авторів кращих писанок відбудеться 24 квітня.

Свято Великодня відзначено чудовою виставкою творчості та натхнення!

Кiлькiсть переглядiв: 590