Вчителі вивчають хмарні технології

Відновлення професійного обличчя педагогів — оце і є інновація.

Є. Шулешко

Учитель - це той, хто думає про зміни й інновації як про своє життя.

М. Фуллан

Метою державної Національної програми «Освіта» («Україна ХХІ ст.») є виведення освіти в Україні на рівень розвинутих країн світу, що можливо лише за умов відходу від авторитарної педагогіки і впровадження сучасних педагогічних технологій. Саме цим зумовлена зараз увага педагогів, методистів до інновацій. Сучасний перехід України до інформаційного суспільства, коли до Інтернету може підключись практично будь-яка людина, обумовлює можливість переходу до так званих «Хмарних послуг». Останнім часом впровадження хмарних технологій стрімко зростає, завдяки цьому освіта стає ще доступнішою, адже, вчитися можна скрізь: у приміщенні та на відкритій місцевості.

21 квітня 2017 року керівник шкільного проекту «Єдиний інформаційний простір» В. О. Ісаєв провів майстер-клас для педагогів на тему «Хмарні технології в освіті», показавши на власному досвіді важливість даного питання для кожного педагога.

Захід був спрямований на теоретичне пояснення щодо поняття «хмарні технології» та яку користь несуть вони у собі в сучасній школі.

Учителі мали змогу зареєструватись у Google акаунті, працювали в групах та виконували творчі завдання. Цим було показано, як саме ми можемо використовувати можливості хмарних технологій на своїх уроках, зацікавивши учнів, надавши широкий спектр їхньому творчому, індивідуальному розвитку з вивчення будь-якої дисципліни.

/Files/images/Ісаєв 21.04.2017-№3.jpg

/Files/images/Ісаєв 21.04.2017-№4.jpg

/Files/images/Ісаєв 21.04.2017-№5.jpg

/Files/images/Ісаєв 21.04.2017-№1.jpg

Всі фотографії в хмарах за адресою

wym-1492788588064

Алгоритм створення тестів, анкет, опитування тощо в Гугл Формі поданий нижче за посиланням:

https://drive.google.com/open?id=0B0wkvP8Fw2cDY2R4Q05GaGRORUE

Шановні читачі, ключем до найбільш розвинених сервісів Google, Ютуба є створення поштової скриньки на пошті Gmail. Не витрачайте свій час на заморочки на більш технічно слабих браузерах або браузерах, які через технічну недосконалість перевантажують ваш комп'ютер, не мають певних сервісів або працюють повільно. Крім того, на Гуглі є можливість створювати безкоштовні блоги і сайти з практично моментальним завантаженням матеріалів, включаючи відео

Кiлькiсть переглядiв: 453