Змістовне проведення Дня слов’янської писемності та культури

24.05.2023 року був проведений День слов’янської писемності та культури у дистанційному форматі. Учителі школи спланували та провели заходи .

Кожен класний керівник 1-9, 11 класів провів інформаційні години до Дня писемності та культури.

Учні 5-х класів переглянули відео «Як народилася слов’янська абетка». Вчителі Софієнко Г.В., Чубукова О.В. та ПікульА.В. розповіли, що виникнення письма має надзвичайно важливе значення в історії будь-якого народу. Письмо - одне з найістотніших знарядь культури, яке у просторі і часі розширює функціонування мови. Проблема виникнення письма у слов'ян дуже складна. Протягом багатьох років учених цікавлять такі питання: коли і як народилася слов'янська писемність, слов'янська абетка, і чи мали наші предки до цього якісь інші писемні знаки.

https://youtu.be/C4z2EUh27JA

/Files/images/000001/traven/10.gif

Учні 6-х класів здійснили віртуальну подорож «Мандрівка стежками слов’янської культури» та переглянули відеопрезентацію «Є мова, є нація». Вчителі ознайомили учнів з слов’янськими просвітителями Кирилом та Мефодієм, які багато зробили для розвитку слов’янської писемності і культури.

Для семикласників проведено вікторину «На початку було Слово». Показати красу і багатство рідної мови, її різноманітні можливості, довести, що рідна мова— це духовна святиня, найбільший і найдорожчий наш скарб;сприяти розширенню словникового запасу школярів, розвиткові творчих здібностей, бажанню берегти свою національну культуру;розвивати почуття наці­ональної гідності- основна мета проведення цієї вікторини.

/Files/images/000001/traven/11.jpg

/Files/images/000001/traven/12.jpg

Учні 8-9 класів взяли участь електронній вікторині-квізі. Цікаві та пізнавальні запитання вікторини розширили світогляд учнів.

https://youtu.be/QWiu_7tKNxY

Для учнів 11 класу проведено відеокруїз «Слов’янська писемність – безцінне надбання людства».

Такі заходи сприяють відродженню, збагаченню культурного генофонду українського народу, збереженню власної культури, поваги та пошани до традицій.

Заходи до Дня слов’янської писемності та культури у початковій школі

Кiлькiсть переглядiв: 45