Вернісаж творчості й професіоналізму вчителів школи

Вернісаж творчості й професіоналізму вчителів школи

Атестаційний період – це надзвичайно важливий етап діяльності педагога, у якому поєднується високий професіоналізм, інтелігентність, креативність, толерантність, соціальна та творча активність і здатність до постійного самовдосконалення, особистісного та професійного розвитку. Досвід свідчить, що атестація відіграє важливу роль у становленні, згуртуванні та вихованні творчого колективу. З метою підвищення професійної майстерності педагогічних працівників, розвитку творчої ініціативи, популяризації кращого досвіду роботи в період з 16.03. по 20.03.15 у школі пройшов методичний захід «Я атестуюсь». Протягом тижня учителі запросили колег на відкриті уроки, які переросли у фестиваль творчої майстерності, систему розв’язання провідних педагогічних проблем, над якими в даний час працює вчительський колектив. Захід організовувався таким чином, щоб охопити діяльністю якомога більше учнів, ураховуючи при цьому їх інтереси та побажання. Тематика уроків була різноманітною, широко використовувалися міжпредметні зв’язки.

Розпочали методичний захід вчителі Орленко Л.С. та Бондаренко Т.В. бінарним уроком «Сім чудес України». На уроці були задіяні інформаційно – комунікаційні технології, що суттєво підвищило пізнавальну активність учнів, інтерес до вивчення предметів. Результатом роботи на уроці стало те, що діти змогли самостійно оцінити свої досягнення, отримати високі результати та задоволення від роботи на уроці.

Не менш яскравим був інтегрований урок історії, англійської мови, образотворчого мистецтва з теми «Первісні люди», який провели вчителі Старкова О.В., Козловська О.Є., Михайлова Д.В. Протягом уроку вчителі розвивали в учнів усне і діалогічне мовлення, виховували художньо - естетичні смаки, моральні та етичні навички поведінки в суспільстві.

А для учнів 1-Б класу вчителька Баширова О.М. зуміла створити захоплюючий сценарій подорожі з вивчення числа 100 і вдало його реалізувати, про що свідчать знайдені скарби та веселий настрій вихованців. Для забезпечення наочного уявлення теоретичних і практичних відомостей на кожному етапі уроку використовувалась мультимедійна презентація.

Вчителі Пасічник А.М., Курбанова І.В. провели інтегрований урок музики і читання «А вже весна, а вже красна» метою якого було поглибити знання з народознавства, розвивати навички пошукової діяльності, відроджувати традиції українського народу, виховувати любов до національної культури, почуття національної гордості. Мета уроку досягнута. Вчителям вдалося створити творчу атмосферу, бажання пізнавати світ музики, красу рідного краю.

Вчитель фізичної культури Лайбольд Ж.Е. серед 7-8 класів провела виховний захід «Нумо, дівчата», метою якого було виховувати любов до фізичної культури і спорту, піднімати престиж фізичної культури в школі, залучати школярів до занять в різноманітних секціях. Час для проведення конкурсів був розподілений правильно. Учні не отримали фізичного перевтомлення оскільки між конкурсами проводились виступи груп підтримки у формі яскравих та запальних пісень і танців під ритмічну музику.

Цікаві і змістовні уроки, проведені у ході тижня, внесли у шкільне життя новизну, додали відчутні результати у розвитку пізнавальних здібностей учнів, формуванні знань на якісно новому рівні. Проведені уроки показали високий рівень майстерності вчителів. Вони ґрунтувалися на співробітництві вчителя та учнів, були використані інноваційні технології, інтерактивні методи та форми роботи.

Л.С.Орленко, заступник директора з навчально-виховної роботи

/Files/images/Відкритий урок-2015-№21.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№20.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№19.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№18.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№17.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№16.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№15.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№14.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№13.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№12.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№11.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№26.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№25.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№24.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№23.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№22.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№10.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№9.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№8.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№7.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№6.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№5.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№4.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№3.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№2.JPG

/Files/images/Відкритий урок-2015-№1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 532