Літній мовний табір в Миколаївській ЗОШ №56

Робота літнього мовного табору «Puzzle» (2.06 – 11.06. 2015)

Основною метою роботи табору є розвиток іншомовної комунікації учнів. Виходячи з цього, вчителі Козловська О.Є., Старкова О.В., Мозоленко І.О., Яременко Т.В., які були задіяні у мовному таборі, та волонтери Жиляєва А. і Біда А., намагалися спланувати і здійснювати свою роботу і діяльність дітей так, щоб вдосконалювати навички спілкування іноземною мовою в неформальних ситуаціях, взаємодії в групах, сприяти розвитку творчих здібностей дітей, підвищення мотивації до вивчення іноземної мови.

Саме тому діти були об’єднані в команди. що створювало атмосферу змагання і ситуацію успіху. Робота була спланована за темами для кожного дня, коли кінцевим результатом неформальної діяльності команди був продукт творчого характеру, який команди представляли у фіналі дня на лінійці.

День 1 – «Introduction» - «Знайомство» (урочисте відкриття мовного табору, святковий концерт, знайомство дітей з волонтерами, формування команд. Команди представляють себе, обирають назву, девіз, створюють постер про команду та шкалу успіху, за якою надалі підводяться підсумки кожного дня («Success Scale»).

День 2 – «Colourful World» - «Кольоровий світ» (команди створюють семиквіточку із назвами тварин, рослин та інших предметів певного кольору, представляють малюнки на асфальті за темою « Summer Dreams»).

День 3 – « Literary World» - «Літературний світ» (команди змагаються у конкурсах скоромовців, читців, розгадують вікторину про письменників і їхні твори, інсценують улюбленого літературного героя і відгадують його).

День 4 – « Musical World» - «Музичний світ» ( команди обирають пісню для інсценування, роблять до неї постер, складають реп - композиції і змагаються в їх виконанні ).

День 5 – «Funny Foot» - «Весела ніжка» (команди обирають англомовну пісню для танцювального конкурсу, готують флеш-моб, навчають його рухам команду суперників, висловлюють свої емоції у кольорових «Funny Feet» на асфальті).

День 6 – «Celebrities Festival» - «Фестиваль знаменитостей» (команди створюють колаж з фото видатних людей, презентують його, грають у гру «Guess the celebrity»).

День 7 – «Theatre World» - «Театральний світ» (команди готуються до презентації казки, висловлюють свої думки щодо діяльності табору на кольорових долоньках, створюють «Impression Map»).

День 8 – «Goodbye Day» - «Прощальний день» (команди презентують казки, заповнюють анкети учасників табору, дізнаються про підсумок всієї роботи в таборі. Урочисте закриття мовного табору, концертна програма з найкращих номерів, нагородження учасників та активістів, а на завершення – «солодкий» стіл).

Організація роботи табору «Puzzle» мала такий вигляд:

8.00 – організаційні збори вчителів, координація роботи.

8.30 – оголошення плану дня, робота з волонтерами

9.00 – ранкова лінійка, привітання команд, отримання завдань на день.

9.00 – 11.00 – робота за планом дня.

11.00 – 11.30 – презентація досягнень та результатів роботи команд.

11.30 – 12.00 – мовна прогулянка, обмін враженнями, обговорення результатів співпраці, рольові ігри.

12.00 – підведення підсумків дня, планування роботи, підготовка матеріалів на наступний день, створення фотоколажу дня. /Files/images/Мовний табір МЗОШ №56-2015р.-ф.№7.jpg/Files/images/Мовний табір МЗОШ №56-2015р.-ф.№6.jpg/Files/images/Мовний табір МЗОШ №56-2015р.-ф.№5.jpg/Files/images/Мовний табір МЗОШ №56-2015р.-ф.№4.jpg/Files/images/Мовний табір МЗОШ №56-2015р.-ф.№3.jpg/Files/images/Мовний табір МЗОШ №56-2015р.-ф.№2.jpg/Files/images/Мовний табір МЗОШ №56-2015р.-ф.№1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 433