Конкурсно-розважальна програма «Козацькими дорогами з козацькими стравами» у Миколаївській ЗОШ № 56

«За шляхами, за дорогами,

За Дніпровськими порогами,

За лісами за високими

Наші прадіди жили.

Мали Січ козацьку спільну,

Цінували волю вільну,

І країну свою рідну,

Як зіницю берегли»

Запорозька Січ! Мабуть немає жодної людини в нашій Україні, яка не знала б про славетну Запорізьку Січ, про козаків, про їхні героїчні подвиги, походи. Про це написано багато дум, пісень, віршів, книг.

Наші діти є нащадки славних лицарів і всі повинні знати свою історію.

16 жовтня для учнів 7-х класів була проведена конкурсно-розважальна програма «Козацькими дорогами з козацькими стравами», де вони не тільки змагались, а й ознайомились з маловідомою сторінкою українського козацтва – особливостями козацької кухні. Учні з інтересом переглянули змістовну презентацію, яку підготувала бібліотекар Кость Л.М. А потім розпочалося захоплююче змагання! Впродовж години у шкільній музейній кімнаті народознавства панувала дружня атмосфера і справжній козацький дух. Усі конкурси оцінювало кваліфіковане журі в складі учнів 11 класу, а коментували події, що відбувалися та підіймали козацький дух учнів вчителі Орленко Лариса Станіславівна та Чубукова Олена Володимирівна Кожен конкурс був по-своєму цікавий і оригінальний.

Обрати найкращу команду було важко, адже до заходу учасники підготувалися дуже старанно. Кожна команда представила назву, емблему та девіз. Справжні нащадки козаків взяли участь у різноманітних конкурсах: вони «прорекламували» козацькі страви, відгадували продукт, що заховався у «чарівному кошику», варили справжній «сирий» козацький борщ, та вправлялись в інтелектуальній вікторині. Окрім оригінальних та цікавих конкурсів із призовими місцями, вболівальники також могли насолодитись українськими піснями, приказками та говірками на козацьку тематику.

Азарт, бадьорість та веселий настрій були основними показниками свята. І хоч під час проведення змагань учні боролись за лаври переможця, та все ж перемогла дружба.

Директор школи Мазур Ольга Миколаївна та голова журі Кость Любов Миколаївна привітали учнів і вручили почесні грамоти. Після свята учні скуштували смачні козацькі страви.

Такі заходи сприяють відродженню віри, духовності, традицій, звичаїв та моралі. А це саме ті чинники, без яких важко будувати могутню, квітучу державу, ім’я якої - Україна.

Ми – нащадки козаків – зобов’язані підтримувати та розвивати найкращі традиції наших предків, що є для нас зразком доблесті та відданості Україні

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-1.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-2.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-3.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-4.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-5.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-6.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-7.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-8.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-9.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-10.jpg

і/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-11.jpg

/Files/images/Козацькими дорогам-МЗОШ №56-фото 2015-12.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 494