Розміщення файлів в хмарах та посилання на них (2 приклади)

Завантаження в хмари на пошті Укрнет

Відразу зазначимо, що після завантаження інформації на сервери Укрнету, функція доступу до інформації на конкретних файлах для інших користувачів працює тільки для користувачів Укрнету, яким буде дозволено власником eDisk-у по їхнім поштовим адресам.

Знайти на пошті кнопку eDisk. Натиснути "Загрузить файл" , вибрати файл, "загрузить 1 файл". Активізувати чекбокс (поставити галочку поряд з файлом архіву). Натиснути кнопку "Общий доступ". У вікні, що відкриється, активізувати "Разрешить общий доступ", в розділі "Кому"- поштову адресу адресата. Активізувати "Послать уведомление" - кнопка "Применить".

Завантаження у хмари на Майкрософті

Для cтворення пошти останнім часом можна використати комп’ютерну програму Microsoft Outlook, що входить в пакет офісних програм Microsoft Office. Здається, цей варіант працює для всіх поштових скриньок, в усякому разі, для гуглівських точно.

Для реєстрації в ній необхідно створити електронну пошту та придумати пароль, зайшовши через Google Chrome в Інтернет за адресою Outlook.com. Outlook.com як пошта ще не набула значного поширення, оскільки вона тільки недавно стала активно повідомляти про себе; і то тільки через браузер Google Chrome. Тут же, в Outlook.com, є безкоштовне онлайнове сховище One Drive для зберігання файлів, фотографій і, що особливо важливо – презентацій. Звичайно сервіси для зберігання

презентацій в Інтернеті пересічному користувачу поки що важко самому знайти, а презентації дуже поширені в роботі вчителя і займають великий об’єм пам’яті комп’ютера, тому їх і знищити жаль після використання, і зберігати у себе на малопотужному комп’ютері незручно. При цьому навіть більшість сайтів і блогів не дають можливості розмішувати презентації на своїх сторінках, або вимагають обмежувати об’єм цих презентацій. Обліковий запис Microsoft, який використовується для входу в поштову скриньку Outlook.com, дає змогу автоматично входити в сховище One Drive. Щоб відкрити програму One Drive, треба натиснути стрілку праворуч від емблеми Outlook угорі поштової скриньки. На матеріали свого веб-сайту One Drive можна робити посилання для користувачів

Інтернету будь-де, в тому числі в електронній пошті та соціальних мережах.

Кiлькiсть переглядiв: 576